„Kapitali“ lugemisringi viies kohtumine

11. juulil kell 18:30 toimub järgmine Tallinna „Kapitali“ Klubi korraldatav Karl Marxi „Kapital: poliitilise ökonoomia kriitika“ lugemisring.
Selleks korraks tuleks läbi lugeda „Kapitali“ esimese köite neljas, viies, kuues ja seitsmes peatükk, alustame me aga kolmanda peatüki arutlusega, mida me eelmine kord ei jõudnud läbi võtta.
„Kapitali“ võite leida järgnevatest raamatukogudest (soovitatavalt 1953. a. väljaanne). Kui teil seda raamatukogust mingil põhjusel ei õnnestu saada, siis võite selle eestikeelset versiooni lugeda siin (ainult PDF versioon) ja ingliskeelset versiooni lugeda siin* (antud lehel saab ka alla laadida PDF, Word, ePub ja PRC versiooni). „Kapitali“ esimese köite häälraamatut saab kuulata siin*.

Teose lahtimõtestamiseks ning kordamiseks võivad tulla kasuks järgnevad lingid: Study Guide for Karl Marx’s Critique of Political Economy, a.k.a. “Capital”*, Capital (Das Kapital) Summary Volume I: Parts I, II – Commodities, the Labor Theory of Value and Capital; Parts II–V Capital, Surplus Value, and Exploitation*, Study Guide for Capital – Harry Cleaver* ja videoloengud Reading Marx’s Capital Volume I with David Harvey* (Youtube’ist vaadates on võimalik ka valida eestikeelsed subtiitrid klikkides „CC“ ning valides „Estonian“).

David Harvey videoloenguid vaadates peab aga meeles pidama, et ta ei nõustu täielikult Marxiga (nt. tööväärtusteooria koha pealt) ja tema ülevaade ei pruugi olla alati täiesti objektiivne.

Üritus toimub aadressil Lubja 9A. Sinna saab trammidega 2 ja 4 (peatused Autobussijaam või Lubja) ning bussidega 2, 15 ja 39 (peatus Autobussijaam). Kui tulla Tartu maanteelt, siis see jääb ristmiku juurest vasakule, kaart.

Lugemisring on kõigile avatud.

Kui teil on küsimusi, võtke meiega ühendust e-maili aadressil TallinnaKapitaliKlubi[ät]riseup.net


*Ingliskeelseid versioone lugedes tuleb meeles pidada, et ingliskeelse tõlke peatükid ei ühti 1953. a. eestikeelse väljaande peatükkidega pärast esimest kolme peatükki.

Lisa kommentaar

Filed under Lugemisringid

Lisa kommentaar